Врати и прозорци на къща с дървена конструкция

От техническа гледна точка изборът на врати и прозорци за къща с дървена конструкция няма отношение към вида на строителството, а се определя от изискванията за енергийна ефективност и предпочитанията на клиента.

Врати

Сеченията на стените в къщите на „Екофория” са съобразени с наложените стандарти, като по този начин осигуряваме на нашите клиенти възможно най-богат избор на екстериорни и интериорни врати. Предлаганите от специализираните фирми варианти осигуряват достатъчно многообразие на качествени решения.

Прозорци

Както при конвенционалното строителство, така и при къщите с дървена конструкция големите топлинни загуби са през прозорците и те се оказват най-слабото звено при топлоизолацията на външните стени. За предотвратяване на нежеланите ефекти са необходими такива прозорци, при които загубите на енергия са по-малки от пасивните слънчеви печалби. Изборът дали дограмата да е дървена, алуминиева или PVC оставяме на клиентите, но относно качеството й не сме склонни на компромиси!

„Екофория” препоръчва:

  • Тройни (двукамерни) стъклопакети с нискоемисийни стъкла.
  • Защита на прозорците с външни щори или капаци.
  • Необходимата енергия за охлаждане през лятото може да надхвърли необходимата енергия за отопление през зимата! Стрехите, навесите и еркерите са ефектен и ефективен начин за пестене на енергия!